Lütfen Bekleyiniz..

Yeni Sistem v7.2

info_outline Hile Durumu: Aktif
people Online Sayısı: 16k+
error Her hesaba günde maximum 1 gönderim yapılır.
Takipçi

2500

Beğeni

1000

Blog yazılarımız

Instagram Takipçi, Instagram Beğeni üretme ve doldurma nasıl olur

Yüklenecek takipçi adetini + - butonları ile belirleyin

Yüklenecek beğeni adetini + - butonları ile belirleyin

Hangi platformu kullanıyorsanız onu seçin

peşinden yükle butonuna basarak kaynakların oluşturulmasını bekleyin

Kaynaklar başarı ile oluşturulduğunda sizi yükleme için yönlendirecektir

İstenilen doğrulama adını doğru bir halde yapınız aksi halde gönderim sağlanamayabilir.

Instagram tarihi

A’dan Z’ye Instagram temalı bu yazının ilk konusu Instagram zamanı! Buna nazaran Instagram 5 Ekim 2010 tarihinde iOS için ücretsiz bir fotoğraf düzenleme ve paylaşım uygulaması olarak Kevin Systrom ve Mike Krieger tarafınca kuruldu.

Uygulama kısa sürede büyüdü. Instagram’ın bu kadar sevilmesinin ilk nedeni, içerisinde bulundurduğu 11 fotoğraf filtresiyle çekilen fotoğrafları daha güzel hale getirmesidir. Buna ek olarak kullanıcılar Instagram’da paylaştıkları fotoğrafları öteki toplumsal ağlarda da (feysbuk,Twitter,Flickr ve Tumblr) anlık, ergonomik ve hızlı bir şekilde paylaşma imkanına sahipti. Tüm bunlar uygulamayı kısa sürede popüler yapmıştır. Kısa zamanda geniş kitleler tarafınca kullanılan ve önerilen Instagram, çok geçmeden 1 milyon kullanıcı barajına ulaştı.

Instagram Filtreleri

Instagram’ı öteki fotoğraf düzenleme uygulamalarından farklı kılan biroldukça filtreyi barındırıyor olmasıdır. Aynı zamanda bu filtreleri kullanıcı istediği oranda ayarlayabilmiştir. İşte Instagram’daki etken ve kaldırılan filtreler.


Aktif Instagram Filtreleri

Amaro

Mayfair

Rise

Valencia

Hudson

X-Pro II

Sierra

Willow

Lo-fi

Earlybird

Sutro

Toaster

Brannan

Inkwell

Walden

Hefe

Nashville

1977

Kelvin

Slumber

Crema

Ludwig

Aden

Perpetua

Kaldırılan Instagram Filtreleri

Apollo (Versiyon 2.0’da kaldırıldı)

Gotham (Versiyon 2.0’da kaldırıldı)

Lily (Versiyon 1.0.6’da kaldırıldı)

Poprocket (Versiyon 1.0.6’da kaldırıldı, 1.0.7’de tekrar eklenmesine karşın versiyon 2.0’da kaldırıldı)

Hashtag Kullanımı Başlıyor

Instagram, Ocak 2011’de Tech Crunch tarafınca verilen “En İyi Mobil Uygulama” kategorisinde ödül kazanarak bir nevi kendini kanıtlamıştır. Aynı tarihlerde Instagram, hashtag şu demek oluyor ki etiket (#) sistemini duyurmuştur. Böylelikle kullanıcılar bir tek arkadaşlarıyla değil aynı etiketi kullanarak paylaşım meydana getiren tüm kullanıcılarla etkileşime geçebilme imkanı bulmuştur.


2011 senesi, Instagram için verimli bir yıl olmuştur. Zira yıl bitmeden Instagram yaptığı resmî bir açıklamayla, 15 milyon üyeye ve 400 milyon fotoğraf paylaşımına ulaşmış olduğunı duyurmuştur.

 1 Milyar Dolarlık uygulama2012 seneninın Ocak ayına gelindiğinde Instagram’ın büyümesi hızlı bir halde gerçekleşmiştir. Özellikle biroldukça ünlü bireyin ve Barack Obama gibi siyasetçilerin Instagram hesabı açması uygulamayı daha da popüler yapmıştır. Nisan ayına gelindiğinde Android cihazlar için de kullanıma sunulan Instagram bundan sonraki süreçte önemli bir kararla facebook’a satılıyor. Popüler sosyal ağ facebook, Instagram’ı 1 milyar dolara satın almıştır.


Sponsorlu İçerik dönemi Başlıyor

bu arada Instagram 2013 senesinde ufak işletmeleri, butikleri ve kurumsal markaları bir fazlaca ilgilendiren “Sponsorlu İçerik” özelliğini devreye soktu. Böylece artık kullananların haber akışına, ilgi alanlarına bakılırsa belirlenen sponsorlu içerikler düşmeye başladı.  2014 yılındaki güncelleme ile uygulama, filtrelerin kullanım oranını kullananların seçimine bırakmıştır. Bu sayede fotoğraflardaki filtre kullanımında ayarlamayı kullanıcılar meydana getirmeye başlamıştır. Bu arada Instagram gelişirken kullanıcı sayısı da artmaya devam etmiştir. Instagram’ın 2014’teki kullanıcı sayısı 400 milyon kullanıcıya ulaşmıştır.

Layout ve Boomerang Geldi

Her yıl kullanıcıları heyecanlandıran güncellemeler yapan Instagram, 2015 yılında da bu alışkanlığını sürdürmüştür. Layout bunlardan biridir. Birkaç fotoğrafı tek karede vermeyi sağlayan kolaj uygulaması olan “Layout” ile kullanıcılar yeni ve farklı bir Instagram deneyimi yaşamıştır. Aynı senenin Ekim ayında ise Instagram, Layout uygulamasından daha çok ilgi çeken Boomerang’ı kullanıcılara tanıttı.

Instagram Logosu Değişti

2015 sonrası döneme bakıldığında Instagram’daki en dikkat çeken güncellemenin logodaki değişiklik olduğu görülür. Instagram, eski ikonundan esinlenerek oluşturduğu yeni logoyla, daha çok yönlü bir kamerayı temsil etmeyi hedeflemiştir. İkonda yer edinen gökkuşağı da gradyan şeklinde Instagram’ın bir parçası olmaya devam ediyor. Buna ek olarak kullanıcı arayüzü ve yazı tipinde fotoğraf ve videoları daha çok ortaya çıkarmaya yönelik değişiklikler yapıldı.

Instagram Yeni Logo

Onun dışında canlı yayın özelliği, hikâye paylaşımı ve video yükleme özelliği benzer biçimde özellikleriyle Instagram kendisini devamlı güncellemiş ve bu da aktif kullanıcı sayısını arttırmasını sağlamıştır.

Instagram Nedir? 

Instagram zamanı ile mecranın dünden bugüne yolculuğunu yani değerlendirdik. Şimdi de meselenin “nedir”ini anlatacağız.

Temelinde fotoğraf ve kısa video paylaşımı olan Instagram, filtrelerle fotoğrafları daha keyifli bir hale getirmesinin yanında hızlı, pratik, keyifli ve basit bir arayüze haiz olan ücretsiz bir uygulamadır. Sosyal ağ özelliği taşımaktadır. Çünkü Instagram’da sosyal ağlara özgü üç özellik de bulunuyor. Bunlar; etkileşimlilik, paylaşımlılık ve katılımcılık.

Instagram’ın bu kadar hızlı yayılmasında ki en büyük etkenlerden biri de diğer sosyal mecralarla entegreli çalışmasıdır. Instagram tarihinde de bahsettiğimiz üzere Instagram ile hazırlanan fotoğraflar feysbuk, Flickr, Twitter, Foursquare ve Tumblr üzerinden anlık olarak paylaşılabiliyordu. Bu da kullanıcılar için ergonomik bir hamle olarak yorumlanmıştır. Instagram’ın bu yönü kullanıcı deneyimi açısından mecraya artı puan katmıştır.

Dijital Markalaşma Uzmanı, toplumsal Medya Stratejisti, Eğitmen ve Yazar Mürsel Ferhat Sağlam, Instagram nedir sorusuna karşılık şunları söylüyor;

Görsel bir çağda yaşıyoruz. Dolayısıyla içerik pazarlamasının önemli bir dinamiği olan toplumsal ağlarda görsel odaklı mecraları yoğun ve etkin şekilde kullanmak zorundayız. Günümüzde görsel odaklı toplumsal ağların başında Instagram geliyor. Bu halde bir markanın Instagram kullanımı yalnızca topluluk yönetiminin görsel boyutunu tamamlamak için olmamalı. Markalar Instagram stratejisi kurgularken bunun toplumsal medya iletişiminin bir parçası olduğunu düşünmelidir. Kısacası Instagram; ürün (mal / hizmet) tanıtım görselleri paylaşmaktan ötesidir. 

Instagram niçin Önemlidir?

Instagram tarihi ve Instagram Nedir? Başlıklarında fotoğraf / kısa video odaklı bu sosyal ağ hakkında önemli noktalara değindik. Peki Instagram neden önemli?

Bu sorunun en önemli ve başlıca cevapı; kullanıcıların çektikleri fotoğraflar üzerinde, Instagram filtreleri vasıtasıyla çok pratik bir halde istedikleri kadar ve ücretsiz biçimde değişim yapıp onları profesyonel fotoğraflara dönüştürebilmesidir. Tabi bununla sınırlı değil. Kullanıcılar hem de çeşitli efektlerle zenginleştirdikleri bu fotoğrafları dostlarıyla anlık olarak paylaşabilmiştir. Bu yönüyle Instagram sadece bir fotoğraf düzenelem aracı olmakla kalmamış hem de bir sosyal ağ olarak faaliyet göstermiştir.

Instagram Ve E-ticaret

Kullanıcılar Instagram sayesinde fotoğraflarını düzenleyip bunu anlık olarak hem Instagram’da aynı zamanda öteki sosyal ağlarda paylaşabilmiştir. Bu da mecrayı sosyal ağ kategorisine sokmuştur. Ancak Instagram bir yönüyle de adeta bir e-ticaret platformu benzer biçimde kullanılmıştır. Bu da Instagram’ı özel ve önemli yapan bir öteki etkendir.

Özellikle butiklerin Instagram üzerinden yaptıkları satışlar Instagram’ın sıradan bir sosyal ağ yahut fotoğraf düzenleme / paylaşım uygulaması olmadığını göstermiştir. Stratejik hamleler meydana getiren kullanıcılar Instagram’ı kazanç kapısına dönüştürmeyi bilmiştir. Bu durum Instagram’ı da harekete geçirmiş ve Instagram, güncelleme / geliştirme yaparken burada satış icra eden kişileri, markaları ve butikleri düşünerek hareket etmiştir.

Sponsorlu reklamlar, ürün etiketleme özelliği, şirket sayfası oluşturma, istatistikler benzer biçimde özellikler burada satış – pazarlama yapan markaların işini kolaylaştırmıştır.

Instagram’ın Özellikleri

Instagram bünyesinde, biroldukça aksiyon yer almaktadır. Bunlar hem de Instagram’ın özellikleri arasında yer almıştır. İşte Isntagram’ı Instagram meydana getiren tüm özellikler;

Fotoğraf

Instagram’da çeşitli filtre ve efektler kullanılarak resim ve/yada fotoğraflar (görseller) düzenlenebilmekte ve paylaşılmaktadır. Görseller ayrıca çeşitli boyutlarda ayarlanabilmektedir. Paylaşıma; izahat, hashtag eklenebilmekte ve kişiler etiketlenebilmektedir.

Video

Instagram’da çeşitli fitre ve efektler kullanılarak video paylaşımı yapmak mümkündür. Paylaşıma; izahat, hashtag eklenebilmekte ve kişiler etiketlenebilmektedir.

Direkt ileti

Instagram’da kişiler arası mesajlaşmayı temsil eden özelliktir. Eğer mesaj atılan kullanıcı ile karşılıklı takipleşilmiyorsa bu mesajlar öteki kutusuna düşmektedir.

Canlı yayın

1 saate kadar sınırlı olan sürede canlı yayın açılabilmektedir. Canlı yayınlar sayesinde takipçilerinizle anlık etkileşime geçebilirsiniz. Canlı gösterim esnasında kullanıcılar yayına çeşitli emojiler gönderebilmekte ve yorum yapabilmektedir.

Hikayeler (Stories)

Snapchat’in bir özelliği olan “öykü” paylaşımı Instagram’da da kullanılmaktadır. Hikayede, 24 saat süreli fotoğraflar ve videolar paylaşmak mümkündür. Hikayeleri ilgi çekici hale getirmek için kullanıcılar öykü paylaşırken hem de yer bildirimi, gif, etiket, emoji, sual – yanıt, şarkı sözü ya da yazı eklenebiliyor.

Etiket (#)

Tüm toplumsal ağlarda olduğu şeklinde Instagram’da da paylaşıma, bioya etiket eklenebilmektedir. Ayrıca paylaşımlarınıza etiket ekleyerek sizi takip etmeyen Instagram kullanıcılarının paylaşımlarınızı görmesini sağlayabilirsiniz. Bu arada maksimum 30 etiket ekleyebileceğinizi ihmal etmeyin.

IGTV (Instagram Tv)

Instagram’da normalde video paylaşmak isterseniz bunun süresi 1 dakikadır. Hikayelerde paylaşılan videoların süresi ise 30 saniyedir. Instagram, bu kısıtlamalardan sıkılan kullanıcılar için 1 saatlik dikey videoların paylaşılacağı IGTV’yi duyurdu. Bu özellik, Instagram’ı Youtube’a rakip yapabilir.

Arşiv

Instagram’da bir paylaşımı silmek istemeyen ancak bir süreliğine paylaşıma kapatmak isteyen kullanıcılar bu içinde ne olduğu Arşiv’e atabilmektedir. Arşiv’de ayrıca belli bir süreye kadar hikayeler de yer saklanmaktadır.

İstatistik

Instagram’da kurumsal hesap kullanan sayfalar için istatistik özelliği etken edilmiştir. Bu özellikle beraber Instagram’daki etkileşim, bulgu, demografi, lokasyon vs. Metrikleri çerçevesinde istatistikler alınabilmektedir.

Hareketler

Bu özellik Instagram odağında zaman yönetimi yapmak için sunulmuştur. Kullanıcının Instagram’da geçirdiği günlük ve haftalık süreyi Hareketler sekmesinden öğrenmesi mümkündür.

Kaydedilenler

Instagram’da herhangi bir sayfada gördüğünüz bir içinde ne olduğu yeniden seyretmek / görmek isterseniz onu kaydetmeniz mümkündür. Instagram “Kaydet” özelliği ile kullanıcılara çevrimdışı olsalar bile kaydettikleri içerikleri görmelerini sağlıyor.

Öne Çıkan öykü

Instagram’da paylaşılan hikayeler 24 saat sonra silinmektedir. Ancak bazı hikayeler silinmeyecek kadar önemli ve özeldir. Instagram her insana açık şekilde öykü arşivi oluşturmak isteyen kullanıcılar için Öne Çıkan öykü özelliğini etken etmiştir.

Instagram İstatistikleri

kullanıcıların fotoğraf ve video odaklı içerik paylaşabildiği bir sosyal ağ olarak 2010’da kurulmuş olan Instagram’a dair güncel istatistikleri sizler için derledik. Bu makalede Instagram’a dair birçok detaya yer verdiğimiz için “Instagram İstatistikleri” ile ilgili güncel verileri sizlere farklı bir makalede aktardık.Okumak için buraya tıklayın.

Instagram Hakkında Son Gelişmeler

Instagram hemen her hafta farklı bir gelişmeyle tüm dünyanın gündeminde oluyor. Kurulduğu günden bugüne dek yüzlerce, binlerce hatta on binlerce haberin yazıldığı Instagram’a dair son gelişimleri anlık izlemek için Branding Türkiye’yi takip etmenizi öneririz. Instagram etiketiyle arama yaparak veya buraya tıklayarak Instagram’a dair son güncel gelişimleri öğrenebilirsiniz. Ayrıca sayfamızın sol alt kısmındaki ikona tıklayarak Push bildirimini etken etmeyi unutmayın.

Sizler için derlediğimiz ve önemli sayılan son haberlerden bazılarını sizler için paylaşıyoruz. İşte Instagram ile ilgili son gelişmeler;

Instagram Son Görülme

Son Görülme Özelliği

Instagram, 2017 yılında “Son Görülme Özelliği”ni kullanıma sundu. Bu özellik sayesinde, kullanıcılar “direkt mesaj” üzerinden konuşmuş oldukları kişilerin çevrimiçi olup olmadığını ya da son olarak ne süre Instagram’a giriş yapmış olduklarını öğrenebiliyorlar. Bu özelliği, sevecek kişiler olduğu kadar kadar bu özellikten hoşlanmayacak olanlar da düşünülmüş. Bunun için son görülmeyi kapatma özelliği de beraberinde gelmiştir. Son görülmeyi kapatmak için: Profilinize tıklayın > sağ üstte yer edinen seçeneklere giriş yapın > “hareket durumunu göster”i kapalı duruma getirin. İşte bu kadar bayağı artık kimse sizin en son ne zaman Instagram’a girdiğinizi göremeyecek.

Ürün Etiketleme

Instagram Ürün Etiketleme Özelliği

Ürün etiketleme yardımıyla kullanıcılar, takip ettikleri markaların Instagram’daki mağazasını ziyaret etme fırsatına sahip olacaklar. Bu arada özelliğin en güzel tarafı satın alma süreci boyunca kullanıcı Instagram’dan çıkmak zorunda kalmayacak. Bir tek ödeme aşamasında ilgili sayfaya yönlendirilecek. Kullanıcı, ödemesini yapmış olduktan sonraysa yine kendini Instagram’da bulacak.